iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Станишев кяри подарък от изборите в Ковачевци

Пернишките социалисти ще отнесат подарък на лидера си Сергей Станишев заради победата на БСП на частичните избори в Ковачевци. Това съобщи областният председател Ненко Темелков пред радио "Фокус"-Пирин.
Още преди деня на вота те се зарекли, че ще даруват Станишев ако спечелят отново и до дни ще спазят обещанието си. Станишев вече се похвали с победата в Ковачевци и избора на Васил Станимиров.
Той ще получи скулптура, изобразяваща Георги Димитров по времето, когато е бил председател на общия работнически синдикален съюз в България.
По думите на Ненко Темелков, това са били годините, когато той много активно е работел и като народен представител, и като синдикален деец и е пребивавал често в Перник.
Автор на произведението е скулпторът Секул Крумов. Фигурата е предоставена на пернишката соцорганизация от дъщерята на твореца Румяна Секулова, която преди три месеца е станала член на БСП.
Ловмод за творбата била 100-годишнината от рождението на Георги Димитров. Секул Крумов е автор и на 8-метровата бронзова скулптура на пролетарския трибун, която се издигаше на централния градски площад в Перник до демократичните промени. На 12 юли 1991 г. тя бе демонтирана. 14 години по-късно, през 2005 г. по времето на кмета Андрей Андреев фигурата на комунистическия вожд и бивш български премиер тайно бе пренесена в западния градски парк и отново бе издигната.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.