iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ковачки мълчи дали е Недосегаем

Бизнесменът Христо Ковачки отказа да отговаря на журналистически въпроси за това дали е свързан със задържаните при акция "Недосегаемите".
 
Бизнесменът дори не отговори дали е разпитван като свидетел. Днес Софийският градски съд заседава по делото срещу Ковачки за данъчни престъпления за близо 16 милиона лева. Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, а и неофициално от прокуратурата съобщиха, че задържаните при акцията са свързани с енергийната империя на Христо Ковачки, предаде БТА.
 
Голяма част от свидетелите за днешното съдебно заседание се оказаха нередовно призовани и така бе отложен и разпитът на всички вещи лица, явили се в съдебната зала. От 19 призовани свидетели в съдебна зала се явиха 6-ма, съобщи БГНЕС. Експертизите ще бъдат изслушвани и приети, едва след като бъдат разпитани всички свидетели, включени в списъка към обвинителния акт.
 
Преди няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че в полезрението на разследващите попада и президентът на ФК "Миньор Перник" Никифор Вангелов, който е зет на бизнесмена Христо Ковачки. Той обаче не е сред обвинените.
 
Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че днес е задържан още един от "Недосегаемите" - 45-годишният В.Д. Мъжът е предаден на следовател от Столичната следствена служба. С постановление на прокурор от СГП е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане пред СГС за постановяване на постоянна мярка "задържане под стража".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.