iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пробутват турски стоки на търговско изложение на пл. "Кракра"

Турска стока минава за българска.
 
От вчера официално за пореден път беше открито търговско изложение в центъра на града, съобщава "Съперник". Вече стана традиция от двете страни на мемориала, периодично през няколко месеца да се разполагат временни шатри, предлагайки основно българска стока. Българска, ама произведена в Турция основно - може да се види и с просто око. А иначе като във време на криза цените са съвсем по джоба на всеки - категорични са работещите и предлагащите стоката си търговци.
 
Още в първия ден вчера даже имаше промоции - купуваш две блузки за 5 лева, при една цената е 3. Печелиш левче, кой ти го дава... с него в близкия магазин за левче си купуваш още нещо за дома.... За качеството не говорим... то е в друга графа.
 
Летни блузки и потничета спокойно можеш да вземеш за около 5-6 лева, роклички полички и какво ли още не... Няколко щанда предлагат и спортни дрехи...и тук цени за народа... Във вчерашният ни рейд около евтинията обаче установихме че тази година търговците са се постарали да предложат за мъжете и жените доста неща, малко онеправдани са децата... за тях само един-два щанда канеха купувачи.
 
Освен дрехите, обувките /които със сигурност не са български или поне 90 процента от тях/ и чорапите, тази година новост на пернишкия нов битак са декоративната бижутерия и единственият по рода си щанд за традиционни български сувенири. Такива каквито в града никнат основно по кукерските празници.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.