iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ДСБ увеличава натиска за реформи

На националното си съвещание през почивните дни в Пловдив ДСБ реши да увеличи натиска си за реформи и започва да реализира решението си за явяване на президентските избори във формат Синя коалиция. Това съобщи участвалият в съвещанието от Перник д-р Валентин Павлов. Впечатлен съм от коструктивизма и задълбочените анализи, направени на съвещанието, сподели той.
 
В пространно експозе лидерът на партията Иван Костов е направил отговорен анализ на ситуацията в страната. Съвещанието е приело и резолюция, в която са отразени управленски приоритети за смели реформи, ефективно усвояване европейските средства и справедливо възмездие за злоупотребели политици. От ДСБ се обявяват и за пропорционална избирателна система със запазен праг и преференциално гласуване за национални парламентарни, европейски и местни избори като водещ принцип при изработването на новия Избирателен кодекс.
 
РЕЗОЛЮЦИЯна Националното съвещание на ДСБ, 17-18 април 2010 г., Пловдив
 
Подкрепихме правителството на ГЕРБ заради намеренията му да следва следните приоритети:1. Да противодейства решително на кризата със смели и спешни реформи;2. Да постигне ускорено и ефективно усвояване европейските средства;3. Да потърси наказателна отговорност от злоупотребилите политици от тройната коалиция и да спре организираната престъпност и корупцията.
 
Нашата оценка е, че ГЕРБ видимо преустановява усилията си да постига част от заявените приоритети. Последните 60 антикризисни мерки на правителството представляват отказ от реални реформи. Затова ДСБ ще увеличи своята настойчивост за връщането на управляващите към курса на реформи, обещани на избирателите и разработени в антикризисния план от 1 октомври 2009 г.
 
Поддържаме следните принципи при изработването на новия Избирателен кодекс:1. Укрепване на политическите партии чрез пропорционална избирателна система със запазен праг и преференциално гласуване за национални парламентарни, европейски и местни избори;2. Възпиране на политическата корупция с постоянна изборна администрация; активна предварителна регистрация на избирателите; избирателни секции извън страната само на територията на посолствата и консулствата на Република България; регионални преброителни центрове;3. Повишаване на избирателната активност посредством въвеждане на електронно гласуване; 4. Честни избори чрез прекратяване на злоупотреба с власт от МВР, МФ и други държавни и местни органи.
 
ДСБ започва да реализира решението на своето Национално събрание да се яви на предстоящите местни и президентски избори във формат "Синя коалиция+", с политическата програма на българската реформаторска десница.
 
Членовете на Националното ръководство и на ръководствата на общинските организации поемат лична отговорност за разширяване на политическото доверие като привлекат около политическата ос ДСБ-СДС други дясноцентристки партии, създадат контакти и получат подкрепа от местния бизнес, от неправителствени, религиозни, малцинствени, съсловни организации.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.