iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започват традиционните конкурси за млади музиканти и художници

Дворецът на културата в Перник организира традиционните конкурси за млади  музиканти и художници
Конкурсът за млади изпълнители на класически музикални инструменти се провежда за пръв път през 2006 г. Целта на организаторите е да даде сцена за изява на деца - инструменталисти и певци на класическа музика от цялата страна, които да могат да се запознаят, да сравнят постиженията си и да общуват чрез езика на музиката.
 
На следващата година стартира и конкурсът за детска рисунка. В него участват деца и младежи не само от България, но и от чужбина. Така естествено идва идеята и двата конкурса да станат международни. Първоначално в конкурсите участват ученици на школи, но поради проявен интерес и от специализирани училища по изкуства от тази година участниците са разделени в две гупи - непрофесионалисти и професионалисти, т.е. ученици в такива специализирани училища. Освен от България в конкурса за детска рисунка 2010 участваха и деца от Чехия и Белорус, а музикалния конкурс очакваме от Сърбия и Македония.
 
Ето и всички изяви, свързани с двата конкурса:
23.04.2010 г.16.00 ч. - Дворец на културата, Галерия „АРТ-САЛОН" - Откриване на изложба с наградените рисунки и награждаване
18.00 ч. - Дворец на културата, Малък салон - Откриване на конкурса за млади изпълнители на класически музикални инструменти (с участието на КО"Орфей" и спечелилите на наградите на оркестъра Анастасия Грговска - пиано и Елена Дойчинова - флейта).
 
25.04.2010 г.15.00 ч. - Дворец на културата, Малък салон - ГАЛА-КОНЦЕРТ на наградените от конкурса за млади изпърнители на класически музикални инструменти Перник 2010Пожелаваме успех на всички участници, а на зрителите приятни преживявания при досега им с изкуството.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.