iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хор Добри Христов се представи в Босилеград - снимки

Новини за Перник от iPernik

Хор „Добри Христов" към Народно читалище „Миньор" в Перник миналата неделя беше гост на православния храм „Св. Иван Рилски" в кв. Поралово на Босилеград в Сърбия. В храма служи по българския чин, на български език свещеникът с български произход от. Йоан - Занко Станойков.

 

Благодарение на неговата завидна активност да обяснява православието в социалната мрежа Фейсбук стана известно и гостуването на пернишкия хор в неговия храм.

 

Дамите от хора са подарили на черквата гоблен с образа на Спасителя Иисус Христос, а ангелските им гласове са украсили неделната света Литургия на празника на жените мироноски. ,

 

В третата неделя след Възкресение Църквата чества светите Мироносици. Затова от. Йоан е нарекъл хора на жените мироносици от Перник.

 

„Да благовествуваме на всички, с които ни среща този живот, вечната истина за Божието Възкресение и да показваме на дело на какво ни е научил Господ в Своята св. Църква, та и те да прославят нашия небесен Отец, Комуто в Христа чрез Светия Дух да въздадем всяка слава, чест и поклонение". - това пожела в проповедното си слово родолюбивият духовник.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.