iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинари се сетиха да търсят сметка за "Топлофикация"

Днес на извънредна сесия на Общинския съвет бе приета единодушно декларация, с която се иска държавата да гарантира решаването на проблемите на „Топлофикация - Перник" ЕАД и да бъде потърсена отговорност на лицата, довели дружеството до неплатежоспособност.
 
Целта е да бъдат защитени интересите на гражданите на Перник и на работещите в предприятието. С кратко резюме директорът на „Топлофикация - Перник" ЕАД Михаил Ризов запозна общинските съветници с оздравителния план, който не може да изпълни функциите си, тъй като е приет преди началото на кризата и не е съобразен с реалното финансово състояние на дружеството.
 
Кметът Росица Янакиева каза, че „държавата като добър стопанин е длъжна да разреши въпроса като вариантите са два: Дружеството да остане държавна собственост или да премине в частни ръце, но при строги правила, които да гарантират оцеляването му".
 
Декларацията ще бъде изпратена до министър-председателя, министъра на икономиката, енергетиката и туризма, министъра на правосъдието  и до главния прокурор Борис Велчев.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.