iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалисти видяха провал на БСП на местните избори

България никога не е имала толкова некомпетентно правителство, колкото сега. Тази констатация беше направена по време на събранието на Обединението на левите социалисти на тема „Каква промяна е необходима на БСП?", съобщава „Дарик".
 
Въпреки че разкритикуваха действията на властта, социалистите не одобриха и случващото се в столетницата. От обединението отчетоха, че въпреки декларираното желание за промяна на БСП, още в началото тя е забуксувала.
 
„БСП не може повече да се изживява като пенсионер, който живее само със спомени, а трябва да бъде съвременник на бъдещето". Така Николай Петев от обединението очерта пред събралите се социалисти ситуацията в партията.
 
Според социалистите БСП трябва да стане напълно нов ляв проект и да се напълни със съдържание. Това обаче минавало през смяна по всички управленски нива в партията.
 
„В парламентарната група има хора, които са загубили общественото доверие и техните слова, с които само хвалят и разкрасяват своята предишна политика, нямат никакви резултати", категоричен бе Петев.
 
Социалистите допуснаха, че е много вероятно БСП да изгуби местните избори следващата година.
 
„Вече съществува съвсем реалната опасност срещу поредния неизбираем кандидат на Овчаров Бойко Борисов да изпрати някоя каракачанска овчарка", каза Николай Петев.
 
Лидерът на левите социалисти Янаки Стоилов коментира, че в новото движение, в основата на което е Татяна Дончева, не вижда значителни перспективи.
 
„Ние не сме спуснали нашите гражданки спасителни лодки от авариралия кораб, а се опитваме все още да запушим пробойните и да му дадем вярната посока", заяви Стоилов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.