iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъждат добрите шансове за децата със специални образователни потребности

Конференция на тема „Аз мога - дай ми шанс", посветена на проблемите в обучението на деца със специални образователни потребности, ще се проведе на 28 април 2010г. (сряда) в Перник. Това съобщи директорът на местния ресурсен център Спаска Тонева. Конференцията ще започне от 13.30 часа в Общински младежки дом. Организатори са Регионален инспекторат по образованието - Перник, Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България - София и Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Перник.
Конференцията е посветена на развитието на интегрираното обучение в областта и обучението на ресурсните учители от Ресурсен център - Перник на холандската методика по математика „Ремелка" в рамките на проект „Равен шанс - обмен на информация за деца със специални образователни потребности".
Проектът се осъществява от Сдружението за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България - София и се финансира от програмата Матра Класик на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия.
На събитието са поканени областния управител, кметовете на общините от област Перник, директори на училища и детски градини, в които е въведено интегрираното обучение, детски и начални учители, учители по математика.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.