iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учат инвалиди на социално предприемачество

Хора с увреждания ще бъдат обучавани за стартиране на собствен бизнес и разкриване на социални предприятия. Това ще стане в рамките на проект „Социалното предприемачество - алтернатива за финансова устойчивост и социална стабилност". Осъществяването му е планирано за година и половина на територията на 11 области в страната, в това число и Перник, където стартът му беше даден на 24 април 2010г.( събота) Това съобщи Татяна Китанова, консултант за работа с целевата група по проекта за област Перник.
 
Проектът се изпълнява от сдружение „Социални инициативи за личностна алтернатива" в партньорство със сдружение „3 НЕТ" и с представители на 11-те Областни обществени съвета за социално включване на хора с увреждания (ООССВХУ), включени в проектните дейности.
 
Общата цел на проекта „Социалното предприемачество - алтернатива за финансова независимост и социална стабилност" е да осигури подкрепа за развитието на социалната икономика. Това ще стане чрез поредица от обучения на хора с трайни увреждания и на експерти, които да ги подкрепят. Предвижда се и широко популяризиране на модела на социално предприемачество, създаване на капацитет за управление на социални предприятия, заетост на хора с трайни увреждания и подкрепа за създаване на работещи социални предприятия в 11 области на страната.
 
Проектът ще завърши с Ден на социалното предприемачество и провеждане на заключителен форум.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.