iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разбиха наркогрупа, действала в Русе, София, Перник и Дупница

Акцията е реализирана със съдействието на ГДБОП. С нея е нанесен пореден удар срещу наркоразпространението в региона
 
Задържани са петимата членове на престъпната структура- трима русенци, жена от Перник и столичанин. Операцията на спецполицаите, насочена срещу разпространението на наркотици, е проведена на територията на Русе, София, Перник и Дупница. Тя стартирала на 20 април в Русе и е продължила до края на изминалата седмица.В дунавския град били задържани 25-годишните русенци С.П. и Б.О. и Т.П./20г./ от с. Николово. На двама от тях е повдигнато обвинение за участие в престъпна група за разпространение на наркотици, взета им 72-часова мярка "задържане под стража". На третия е повдигнато обвинение за придобиване и притежание с цел разпространение на наркотично вещество.
 
В хода на разследването криминалистите достигнали и до другите двама членове на престъпната схема, действали на територията на София и Перник. Със съдействието на служители на ГДБОП били задържани столичанинът Г.В. /37 г./ и 32-годишната В.Ч. от Перник. Те са конвоирани до Русе и им е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на дрога. Задържани са за срок от 72 часа до довеждането им пред съда за гледане на мярка.
 
Извършени са обиски и претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от петимата, при които са иззети близо 150 гр амфетамин, над 5 гр хероин, около 2.5 кг компонетни съставки на наркотик, марихуана, везни, с които отмервали дозировката на дрогата, мобилни телефони, компютър.
 
По случая е образувано досъдебно производство, процесуално-следствените действия продължават.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.