iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП искат да разследват приватизацията на "Стомана Перник"

БСП искат да разследват приватизацията на "Стомана Перник"

Социалистите искат да се направи анализ на всички стратегически приватизационни сделки. Това стана ясно от думите на бившия премиер Сергей Станишев. Сделките се отнасят за обекти като БТК, "Златни пясъци", Авиокомпания Балкан, Пощенска банка, "Асарел Медет", електроразпределителните дружества, "Стомана"-Перник и др. По негово мнение най-голямата приватизация на дружествата е била през периода 1997 - 2005 година.
 
Станишев констатира за пореден път, че кризата се е задълбочила. Той посочи, че днес изтича срокът на действие на приетия през миналата година антикризисен план на кабинета "Борисов", но кризисната ситуация така и не е била преодоляна. Станишев призна, че действително сегашните управляващи имат много по-достъпен език.
 
В същото време обаче той коментира, че с фрази от рода „т'ва можем, т'ва правим", трудно може да бъде облечен един закон. Той информира още, че на 1 май ще се проведе национален протест на левицата. Вот на недоверие, според председателя на НС на БСП, ще има, но не се знае кога, тъй като това е въпрос на консултация и на решение и на други парламентарни групи.
 
Лидерът на социалистите определи слуховете за вътрешна подписка срещу него в БСП като "една интрига, която е доста безсмислена". "Ние сме се превърнали като общество в един клюкар", каза Станишев. По думите му, ако НС може да поиска отстраняването му, защото партията му е демократична.
 
Говорителят на БСП Корнелия Нинова даде пример за редица неизпълнени анктикризисни мерки от октомврийския план на правителството - създаването на единната информационна система на работната сила у нас, мерки по отношение на увеличаването на доходите на хората, увеличението на пенсиите на 75-годишните и овдовелите и др. Даде пример и за мерки, от които управляващите са се отказали - намаляването на осигурителната тежест с 2 %.
 
Това, по нейно мнение, означава, че политиката на правителството по отношение на антикризисните мерки е непоследователна. "Новият антикризисен план е грубо счетоводство. Няма нито една мярка за повишаване на събираемостта на приходите", коментира още тя. /БГНЕС

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.