iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хижа Селимица запечатана

Хижа Селимица запечатана

Хижа „Селимица" е запечатана. Това се оказа единствената възможност за изгонването на досегашния хижар Александър Ерменчов. По силата на издадена от Община Перник Заповед за принудително отстраняване на досегашния наемател е започнало изземване. До 15-20 дни новите хижари най-после ще могат да започнат да изпълняват своите инвестиционни намерения.
 
Досегашният стопанин на туристическия обект, който се прочу с грубото си и безпардонно отношение към туристите, е отказал да изпълни разпорежданията на общината и да напусне доброволно. А по силата на подписан концесионен договор след конкурс фирмата „Айдо-С" ООД трябваше да влезе във владение от 25 януари 2010 г. Това обаче не се случва заради отказ на стария наемател.
 
Освен до забавяне на решаването на проблема, това пречи и на новия предприемач да започне да реализира плановете си и инвестиционната програма. Според договора за концесия, Айдо-С ООД следва в рамките на шест месеца от подписването на договора, но не по-късно от година да осъществи първоначалните ремонтни работи за реновиране на обекта. Почти сигурно е, че при това забавяне, ремонтът няма да бъде завършен до началото на активния летен туристически сезон и реално през лятото хижата ще бъде в ремонт.Хилядите туристи, които предпочитат „Селимица" като дестинация на своите излети, силно се надяват краят на анти-туристическото обслужване да е дошъл.
 
Преди повече от година започна обществен натиск за смяна на наемателя на хижата, който най-сетне ще даде резултат. Предишният хижар гонеше хората, ако си поръчат само чай и не ядат кебапчета. Чешмата беше затворена, за да си купуват хората вода от обекта. Ползването на тоалетната струваше скъпо, а персоналът гледаше на хората навъсено, че му развалят рахатлъка. Тогава стотици потребители от различни туристически форуми изказаха разочарованието си от хижаря и посочиха десетки примери на грубо и нелюбезно отношение извън всякакви норми на предоставяне на туристически продукт. Това доведе до макар и забавените действия на Община Перник по отстраняване на наемателя и избирането на нов концесионер.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.