iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лепнаха и пробация на доживотен затворник

Лепнаха и пробация на доживотен затворник

Килърът от Дивотино Малин Крумов- Маце се сдоби с поредно наказание. Районният съд във Варна осъди затворника с доживотна присъда на две години и половина пробация заради бягството му от затвора.
 
На 9 януари, под погледа на въоръжен надзирател Маце успя да прескочи 6-метровата ограда на зандана във Варна, покатервайки се по гръмоотводен кабел. Няколко часа по- късно, в района на КПП - Старо Оряхово в посока Бургас, той е задържан, след като преди това полицаите го гонили 300- 400 метра и за да го спрат, го простреляли в крака. Маце се решил на бягство, тъй като нямало какво да губи. Пет дни преди да изиграе българския вариант на US-екшъна, Върховният касационен съд потвърди доживотната му присъда за убийството на македонеца Орце Коруновски през 2002 година.
 
По време на вчерашното дело във Варна прокурорът заяви, че последната присъда е трудно изпълнима, тъй като Маце вече е преместен в затвора в Бобов дол. Почти невъзможно е осъденият да се среща два пъти в седмицата с пробационен служител на постоянния си адрес, коментира магистратът.
 
Преди месец 41- годишният Малин Крумов получи и друга присъда. Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода за изнудване на колега- затворник./ Градски вестник
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.