iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съседи пропищяха от търговец на скрап

Съседи пропищяха от търговец на скрап заради замърсяване на махалата, където живее.
 
Бойко Димитров от пернишкия квартал Църква е завзел и улицата, където живее и е затрупал близката поляна.
 
Железарят. се криел от властите, заради санкция от 500 лева. Глобата му била наложена след като по Великден му съставили акт заради нерегламентирано сметище, където струпвал отпадъците. Бунището се заформило на поляната до кръстовището на улиците „Тутулова" и „Момин проход".
Четири пъти го търсим, за да му връчим акта, а той се крие, заключва се в къщи и не иска да излиза, каза кметът на населеното място Румен Петров. Наложило се със задачата да връчи призовката да се заеме кварталния полицейски инспектор.
Заради неговия бизнес от една година не можем да довършим ремонта на отсечката. Улицата е ремонтирана до половината, за останалата чакаме благоволението му да я разчисти от боклуците, се оплака кметът.
Живеем в непрекъснат стрес. Железата тряскат под прозорците ни, старите коли се мачкат на място, отпадъци гният, палят се гуми, носи се непоносима смрад, негодуват съседите на Бойко.
Преди няколко дни сред камарата отпадъци се появили и силови кабели, кабели за телефони. Почти нови са, нищо чудно и да са крадени, коментират от къщите. Като гледали образуваното нерегламентирано сметище и локвите покрай него, други хора също хвърляли боклуците си там. Покрай тях играят деца и е цяло чудо, че още никой не е пострадал, се опасяват живущите. Заради наложения им ежедневен тормоз, те сигнализирали за проблема РИОКОЗ и полицията, но и от двете места вдигали рамене, като прехвърляли топката между институциите.
 
Две години водя битка с Димитров, каза кметът. И на последната кметска среща в общината местният управник, пак повдигнал въпроса. Петров оспорва законността не само на работната площадка на Димитров, но и на останалите пунктове за вторични суровини в района на квартала. За да могат да функционират , те трябва да отстоят поне на 50 метра от къщите, а на практика- боклуците се стоварват върху оградите на хората, твърди управникът./Градски вестник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.