iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Защитават с подписка детска площадка в Твърди ливади

Жители напернишкия квартал "Твърди ливади" събират подписка, за да защитят единствената останала в района детска площадка.
Много деца са порастнали тук - площадката е от 50 години, а сега искат да ни я вземат, възмущават се потърпевшите.
Преди известно време на мястото дошли работници и изрязали пързалките. Хората тогава не реагирали, защото решили, че детските съоръжения са много стари, ръждясали и може би вече опасни. Те решили, че ще бъдат подменени с нови. Преди няколко дни обаче, отново дошли хора, които засипали стар детски басейн.
В случаен разговор хората дочули, че има решение там да се построи кафене. Твърдят че са видели и план за него с предвидено място и за изграждане на паркинг.
Това е единствената площадка, където децата могат да играят, оплакват се хората. В близост има и филиал на детска градина. Учителката обяснява, че градинката е много удобна за извеждане на децата, тъй като помещението се намира в блок и няма къде те да играят.
Ние няма да позволим и едно дръвче да бъде отрязано. Ако се наложи живи вериги ще направим и децата си ще изведем на улицата, заканиха се хората от квартала.
 
За два дни бяха подписката подкрепиха 302-ма човека.
По този повод от Община Перник заявиха, че има проект и сключен договор и на мястото ще се прави нова детска площадка.
По същия проект ще се изграждат детски площадки и в квартал "Тева", обясни зам. кмета Михаил Михайлов. По думите му там се търсели подходящи за целта общински терени.
Детската площадка в "Твърди ливади" щяла да бъдезавършена до края на май, но можела да стане готова и за 24- ти май, обясни пред телевизия „Кракра" той.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.