iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сиси проговори на делото

Станислав Ангелов - Сиси, който е сред обвиняемите за убийството на наркобоса Николай Христов - Хайо, проговори в съда в Перник.Това стана за първи път откакто той застана на подсъдимата скамейка.
 
Сиси зададе въпроси на двама от малцината свидетели, които днес се явиха в съда, за да дадат показания. От 15 редовно призовани пред магистратите се явиха четирима свидетели, предаде Фокус.
 
Две от свидетелките посочиха, че синовете им са взимали пари назаем от Станислав Ангелов.
 
Едната от тях разказа, че преди три години синът й дължал 45 000 лева на Сиси. По думите й в сумата се съдържала и лихва от 25 -30%, но жената не знаела дали лихвата е седмична или месечна. Майката ипотекирала къщата си и взела заем от 30 000 лева, които предала лично на Сиси. Един ден обаче той дошъл в дома й и поискал да му припише етаж от къща в село Долна Секирна и да му даде още пари. Заплашил я, че ако не стори това на сина й може да се случи нещо лошо. Оказало се, че Сиси е отвлякъл младежа. Освободил го, след като майката подала сигнал в полицията. Оттогава жената контактувала с бащата на Сиси - Ангел Лазаров, за да уточнят отново сумата за връщане и издължаването й. Семейството на младежа заложило колата си като гаранция, но после успяло да събере пари и да си я върне. По думите на майката, на Сиси са издължени над 50 000 лева.
 
"Ако не бяхме върнали парите, синът ми щеше да бъде сред убитите", каза жената, визирайки трите убийства, за които е обвинен Станислав Ангелов.
 
Бащата на Сиси попита свидетелката дали тя има документ за това, че му едавала пари. Нейният отговор бе, че Сиси също не е представил документ за дължимите пари от страна на сина й, но въпреки това е взел от нея над 50 хиляди лева. След въпрос от страна на Станислав Ангелов дали синът на свидетелката е взимал пари от други хора, тя потвърди и заяви, че пари са му давали шофьорът, който е един от охранителите на Федята. Единият от тях, когото тя назова Краси, я попитал дали ако й върнат отрязано ухо на сина, ще намери парите.
 
Другата от свидетелките, чийто син също взел пари назаем от Сиси, заяви, че е изплатила на лихваря пет хиляди лева. Дала му и регистрационния талон от колата си като гаранция за това, че ще му издължи сумата. След това обаче талонът не й бил върнат.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.