iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат държавна закрила за въгледобивните предприятия

Искат държавна закрила за въгледобивните предприятия

52 % от електроенергията у нас се добива от въглища. Въглищният ресурс съществува от 150 години и все още има достатъчно залежи, затова въгледобивните предприятия трябва да бъдат поощрявани, заяви тези дни в Перник председателят на Федерацията на миньорите към КНСБ Пенчо Токмакчиев.
 
Синдикалният лидер съобщи,че въпросът за оцеляването на въгледобива е поставен на заседание на браншовия съвет на добивната промишленост. Разработена е антикризисна програма от 25 точки. Тя касае както въгледобива, така и рудодобива, добива на минерални суровини и скално облицовъчните материали. Документът е представен в енергийното министерство и се чака среща с екоминистъра Нона Караджова, с икономическия министър Трайчо Трайков и социалния министър Тотю Младенов.
В търговията на парникови газове ние искаме за България да се вземе за база протокола от Киото от 1998 година, тогава, когато нашата икономика работеше на много големи обороти. Европейският съюз иска за вземе за база 2005 г., тогава, когато сме подписали присъединителния договор и това ни ощетява", каза Токмакчиев. За тази година нашата страна настоява за 67 млн. т. парникови газове като лимит, за да могат да работят всички предприятия нормално.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.