iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дядо и внук издадоха книга

Тихомир Марков раздаде 60 автографа на приятели, всеки получи отделно послание
 
Дядо и внук издадоха книга. Деветокласникът Тихомир Роберт Тихомиров и 69-годишният Тихомир Петров Марков събраха в едно младостта и листопада и изляха душите си на белия лист. „Тази книга не търси печалбарство, нито ламтеж за слава. Не желае да се присъедини към лавината от млади и стари творци, които задръстват българския печат със своите студени разсъждения и антихудожествени експерименти", са написали в предговора авторите й. Тя е предназначена за приятели и близки. В нея Тихомир-старши е споделил своите изповеди, а Тихомир-младши - полета на юношеските си мечти.
 
Оригиналната книга е озаглавена „Вълнения, вдъхновения и размисли на дядо и внуче" и бе представена в събота по случай 69-годишния рожден ден на дядото Тихомир. „Книгата беше подготвена в пълна тайна и секретност, аз бях последният човек, който научи за нея и за тази среща", каза Тихомир Марков и благодари на главните виновници за това - дългогодишният му приятел Владимир Гърбелов и синът му Роберт Петров. „Боби, ти изпълни бащиния и синовния си дълг", не можа да скрие вълнението си Тихомир-старши. Идеята се родила, когато дядото гостувал със семейството на приятеля си Владо в родопското село Гела. „Владо пее много хубаво и знае много песни. Той изпее една песен, аз кажа едно стихотворение и така цяла вечер. Защо не издадеш тези стихотворения, аз ще ти помогна", казал Гърбелов и заедно със сина на Тихомир-старши и баща на Тихомир-младши - бившият шеф на БОП в Перник Роберт Петров превърнали тази идея в реалност.
 
Изненадите за Тихомир не спрели дотук. На тържеството, което се състоя в събота на Бърдото, личен подарък поднесе на двамата автори народната певица Гуна Иванова, която изпя за тях най-хубавите си песни. Родопчани пък - приятелят Владо Гърбелов и синът му Стамен омаяха гостите с родопските песни и каба гайдата. Тихомир-старши беше надписал и раздаде 60 книги. За всеки гост автографът беше различен. Екземпляри от книгата ще бъдат предоставени на регионалната библиотека в Перник и в Културно-информационния център./Градски вестник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.