iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП не се притесняват от предсрочни избори

БСП не се притесняват от предсрочни избори

БСП не се притеснява от предсрочни избори, въпреки че политическите нагласи не са в нейна полза. Това заяви на пресконференция в Перник в отговор на въпрос народният представител от Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.
 
Засега БСП няма окончателна позиция за внасяне на вот на недоверие срещу правителството, каза още Найденов и подчерта, че социалистите имат много основания за това.
 
По думите на депутата, вотът не може да бъде самоцелен и плод само и единствено на Парламентарната група на Коалиция за България. Той припомни думите на Сергей Станишев, че БСП започва консултации с други политически сили и неправителствени организации за внасяне на вот на недоверие и че такъв не е изключен.
 
По повод думите на премиера Бойко Борисов, че евентуален вот на недоверие ще доведе до политическа криза, Найденов заяви, че няма равенство между вота на недоверие и политическата криза.
 
"Вотът на недоверие е обичаен политически и парламентарен механизъм, чрез който опозицията може да заяви разбирането си за ситуацията в страната, да изрази критиката си и да представи алтернативно виждане по темата, която е била предмет на вота на недоверие. Такива са правилата на демокрацията и на политическия живот", каза Ангел Найденов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.