iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възпитаници на езиковата гимназия в Перник получиха DSD дипломи- снимки

15 зрелостници от ГПЧЕ ”Симеон Радев ” в Перник получиха днес  своите дипломи за успешно представяне на изпита за немска езикова диплома  (Deutches Sprachdiplom),  проведен през месец декември в езиковата гимназия.
 
Освен 15-те отлични дипломи на церемонията в зала ”Панорама” бяха връчени и 8 свидетелства на зрелостници, които са се справили с три от четирите компонента на изпита. Работите на пернишките ученици са пътували до град Кьолн в Германия за да бъдат проверени, а резултатите са пристигнали през месец март,  тъй като само в България са били препитани 800 ученици, а положилите изпита в цял свят са 15 000.
 
Специални гости на церемонията бяха Михаел Хабенбахер – консултант и координатор за немски език в посолството на федерална република Германия и г-жа Хьофлер – представител на посолството на ФРГ.
 
Гости на тържеството бяха още народният представител Ирена Соколова, зам. областният управител Радослав Иванов, зам. кметът Иванчо Христов, директорът по образование и култура в община Перник  Илинка Никифорова.
 
В залата бяха и преподавателите по немски език в ГПЧЕ Галя Лазова и Антония Борисова,  с чиято помощ са се подготвяли зрелостниците. Учениците от 10 DSD клас бяха подготвили програма,  включваща кратка театрална пиеса, песни със съпровод на китара и стихотворения на немски език.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.