iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въгледобивът трябва да се запази поне до 2025 г.

На заседание на браншовия съвет на добивната промишленост е поставен въпросът за оцеляването на въгледобива, разработена е и антикризисна програма от 25 точки, която е представена в енергийното министерство.
 
Тя касае както въгледобива, така и рудодобива, добива на минерални суровини и скално-облицовъчните материали. Това съобщи вчера в Перник Пенчо Токмакчиев, председател на федерацията на синдиката на миньорите към КНСБ. Синдикалистите чакат среща с министъра на еко-министерството Нона Караджова, с икономическия министър Трайчо Трайков и социалния министър, които да бъдат запознати с набелязаните от синдикалистите мерки. Но тъй като 52% от електрическата енергия у нас се добива от въглища, синдикалният лидер на миньорите е на мнение, че секторът трябва да се запази до 2025 година.
 
Според Токмакчиев въглищният ресурс съществува от 150 години и все още има достатъчно залежи, затова въгледобивните предприятия трябва да бъдат поощрявани. Пенчо Токмакчиев бе в Перник за панихидата в памет на жертвите на трудови злополуки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.