iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътен възел на магистрала Люлин остави махала без вода

Шест къщи и два автосервиза в пернишкия квартал Църква от две седмици са без вода. Това съобщи кметът на населеното място Румен Петров пред радио "Фокус"-Пирин. Той обясни, че при изграждането на нов водопровод при пътен възел „Даскалово", който е част от автомагистрала "Люлин", са изчезнали близо 30 метра водопроводни тръби. Това е причината хората да са без вода вече 15-ти ден.
 
Кметът твърди, че виновен за това е подизпълнителят на обекта. Фирмата е длъжна да направи връзката и да захрани с вода потърпевшите домакинства, настоява управникът.
 
До момента обаче никой не прави нищо за решаването на проблема. Фирмата притежава всички документи, на които са отразени подземните комуникации, каза Румен Петров и допълни, че прекъсването на водопровода означава пълна безотговорност от страна на подизпълнителите.
 
Освен пресъхналите чешми, проблем в района е голямото запрашаване. От турската фирма "Мапа Дженгиз" да минават с цистерни и да поливат прахоляка, иска кметът Румен Петров, въпреки че това е временно решение на проблема.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.