iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанинът точил ДДС, остава зад решетките

Перничанинът точил ДДС, остава зад решетките

Габровски Окръжен съд потвърди взетите по-рано мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на трите лица, обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група за пране на пари и източване на ДДС. Съдът е сезиран с молба от И.П. от Габрово, И.И. от Габрово и М.Ю. от Перник, с която се прави искане за изменение на взетите спрямо тях мерки за неотклонение "задържане под стража" в по-леки.
 
Мерките за неотклонение на тримата обвиняеми са взети с определение на Габровски окръжен съд от 18 февруари 2010 г., потвърдено в последствие от Апелативен съд - Велико Търново. С оглед събраните доказателства съдът прецени, че първоначално определените мерки по отношение на тримата обвиняеми се явяват справедлива процесуална гаранция, затова те да не извършат други престъпления, да се укрият или осуетят започнатото срещу тях наказателно производство.
 
Съдебният състав счете и че не са налице обстоятелства, които да налагат изменението на взетите мерки за неотклонение в по-леки, поради което същите следва да бъдат потвърдени, а исканията на задържаните лица - оставени без уважение. Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново в 3-дневен срок.
 
В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 14 май 2010 г.
 
Престъпната група се е занимавала с пране на пари и източване на средства от държавния бюджет в особено големи размери, чрез незаконно теглене на ДДС. Лидерът на групата, 47-годишен габровец, заедно със съучастниците си е регистрирал фирми на името на социално слаби хора, а част от останалите членове на групата притежавали пълномощни да представляват тези фирми.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.