iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ангел Найденов: Борисов не се е отказал от президентската надпревара

Не съм сигурен, че номинацията на ГЕРБ за президентските избори е известна, каза пред журналисти депутатът от БСП Ангел Найденов. Според него кандидатурата на Цветан Цветанов се вписва в цялостното поведение на натиск по отношение на съдебната система от страна на управляващите.
 
 - Как ще коментирате известната вече номинация на Цветан Цветанов от ГЕРБ за президентските избори през есента на 2011 г.?
 - Аз не съм сигурен, че номинацията на ГЕРБ за президентските избори е известна. От началото на управлението на ГЕРБ ние сме свидетели на идеи, които имат национална продължителност на живот от 24 до 72 часа. Най-добре ще бъде да изчакаме 72 часа и тогава да коментираме.
 
- Тоест според вас не това ще е окончателната кандидатура на ГЕРБ за президентските избори?
Трудно ми е да кажа, призвнавам си. Досега станахме свидетели на не една промяна на намеренията им - стават сутринта с едни намерения, а вечерта заспиват с други. Не случайно казвам да изчакаме 72 часа, за да видим ще има ли някаква трайност това предложение.
- Смятате ли, че с тази кандидатура Борисов дава някакъв сигнал към съдебната система?
- Тази кандидатура се вписва в цялостното поведение на натиск по отношение на съдебната система. Показването на фигурата на Цветанов е сигнал в тази посока и означава, че министърът на вътрешните работи има доверието и подкрепата на премиера и на ГЕРБ за натиска си към съдебната система.
 
- Дали според вас Борисов действително се е отказал от президентската надпревара?
- Не, не. Категорично не е. Затова ви помолих да изчакаме 72 часа.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.