iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутат от ГЕРБ Перник присъствал на тайна среща между зам. министър и човек на ДПС

Премиерът Бойко Борисов не намери за смущаваща срещата на зам.-министъра на финансите Владислав Горанов с депутата от ДПС Дилян Пеевски, за която беше съобщено на 5 май.
 
Това стана ясно от интервю на министър-председателя за бТВ, цитирано от "Дневник".
 
И двамата са депутати - единият е депутат, другият - зам.-министър. И там е бил още един депутат от Перник, от ГЕРБ. И са имали среща с Влади Горанов. И е минал Пеевски и е спрял да ги види, уточни Борисов.
 
Това, че Първанов и Доган са заедно няма проблем, а Пеевски и Влади Горанов - е проблем, заяви още Борисов.
 
Срещата между Горанов и Пеевски предизвика интерес във връзка с питането от 22 април на главните редактори на най-големите печатни медии в България до финансовия министър Симеон Дянков за това, в кои банки са сложени на депозит свободните средства на държавни предприятия.
 
В края на миналата година "Капитал" разкри, че към средата на август 60% от парите на най-големите държавните дружества са били концентрирани в три банки - Корпоративна банка, Инвестбанк и Централна кооперативна банка.
 
Корпоративна банка контролира "Нова българска медийна група", в която влизат вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Уикенд", "Меридиан Мач", "Засада" (преди "Експрес") и великотърновският "Борба". За близък до ДПС-групата се счита и жълтият проект на Николай Бареков в Интернет - бНюз.
 
Делян Пеевски е неформален управител на пресгрупата, а официален собственик на повечето издания в нея е майка му Ирена Кръстева.
 
Въпросът със собствеността на пернишките информационни издания също е актуален за града ни. Един от местните вестници е собственост на съветник от БСП в мини-парламента,  другият се управлява от бивш соц. съветник, а едно от популярните интернет издания За Перник се финансира директно от социалистическата партия и бизнесмени, свъзани с червените управници в Община Перник.
 
Подобна тенденция е изключително тревожна с оглед на независимата и обективна журналистика, която би трябвало да бъде в полза на гражданите, не на партийни и икономически интереси, свързани с управляващата номенклатура в Перник, каквато, уви е тенденцията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.