iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Toни Велков: Задължително трябва да спечелим оставащите мачове

Toни Велков: Задължително трябва да спечелим оставащите мачове

В Миньор всички са в перфектно настроение преди мача със Спортист в Перник в неделя. Това съобщи в интервю за Novsport.com треньорът на тима Антон Велков.
 
Младият специалист даде ден почивка на своите играчи по случай Гергьовден и това е внесло изключителна свежест в тима. „Пуснах играчите да почиват на Гергьовден, защото мина доста тежък период за тях и тази седмица почивахме малко повече от обикновеното. Надявам се всички играчи да дойдат здрави и отпочинали днес и да нямам проблеми със състава", заяви Велков.
 
Наставникът още веднъж повтори, че Миньор играе винаги честно и затова тимът ще се хвърли с всички сили в следващите два мача, последният от които е срещу Локомотив в Мездра и се явява възлов за домакините. „Първият мач трябва да го спечелим, за да запазим класирането си в осмицата, а вторият, защото много се спекулира около него. На мен ми е смешно защо се задава въпросът дали ще играем на максимума срещу Локо Мездра, след като минаха мачове, в които също имаше голям заряд за противниковите отбори и доказахме, че играем честно", обясни треньорът.
 
Запитан как е помогнал на сина си Костадин Велков, който загуби със своя отбор финала за Купата на България срещу Черноморец, таткото Тони сподели, че това е пътят за неговия син и отбора му, и те няма от какво да се притесняват след една такава нелепа загуба.
 
„Не смятам, че трябва да го успокоявам, защото загубата не е тежка, а нелепа по-скоро. Това са неща, които се случват точно на млади и неопитни футболисти. През целия сезон Черноморец получава именно нещо подобно на гола на Берое. Така че, тези момчета показаха, че за една-две години са извървели доста път. Те минаха през доста съперници, включително и срещу Миньор Перник. Те трябва да се гордеят с постижението. Даже мисля, че ръководството на Черноморец трябва да им даде един банкет на тия момчета", обясни вижданията си Велков.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.