iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


200 лева глоба за балони на бала

200 лева глоба за балони на бала

Крути мерки срещу абитуриенти камикадзета подготвя КАТ. Тази година пътните полицаи ще са безкомпромисни с всеки купонджия, застрашаващ сигурността на пътя.
 
До 200 лева глоба ще отнасят зрелостниците, превърнали колите си в движеща се сергия за балони. "Разпоредбите са ясни - ако видимостта на шофьора е намалена, задължително ще му бъде налагана солена санкция", обясни източник от столичния КАТ. Униформените са категорични, че няма да толерират и останалите изцепки, обичайни за баловете. По традиция най-големи главоболия създават купонджиите, които изскачат от прозорците на колите в движение, смело надигат бутилки с алкохол и крещят неистово. За да секнат ентусиазма им, от КАТ припомнят, че законът предвижда глоба и за тях. "Всеки, който не седи мирен, ще си плати санкция от 50 лева за това, че не е сложил обезопасителен колан", подчертават от пътната полиция.
 
Тъй като тази година голяма част от зрелостниците са изтеглили купоните си по-рано, още от понеделник присъствието на униформени по улиците на Перник ще бъде засилено. Идната седмица директорите на училищата в цялата страна ще бъдат привикани и в съответните полицейски управления, за да ги инструктират за мерките на безопасност около предстоящите балове.
 
Целта е да бъде направено всичко възможно зрелостниците да карат трезви и да няма инциденти на купоните. "Прошка няма да има. Ще проверяваме на ред - от лимузини до таратайки", заричат се пътните ченгета. На срещата си с шефовете на училища те ще уточнят трасетата, по които да минават кордоните с автомобили.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.