iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свлачището при трънска Банкя е овладяно

Свлачище - трънска Банкя

Свлачищният район на пътя Трън - Банкя е овладян засега, съобщи кметът на община Трън Станислав Николов. Ако има срутване на свлачището се реагира веднага, обясни той.
 
Почистени са водостоците под пътя, за да не се свлича повече земя. Това се извършва от специалисти от Перник.
 
Поръчани са пътни знаци, които да пренасочват тежкотоварните автомобили към алтернативни пътища, а през свлачищният район да минават само леките автомобили.
 
Вече се работи по двата алтернативни пътя. Единият е Ждрелото - Петачинци - Банкя, а другият е по-кратък черен път, минаващ от Врабча за Банкя.
 
Камионите ще минават по тези пътища, като за предпочитане бил този от Врабча за Банкя, защото другият е дълъг пет километра.
 
Кметът Николов обясни, че реката от Ждрелото към Банкя е доста пълноводна след дъждовете и трябва да се слагат обезопасителни съоръжения, тъй като помпената станция е от към страната на Петачинци, а мостът, по който се минава за станцията е отнесен.
Подготвят се проекти и се правят проучвания от Геозащита, посочи Николов и допълни, че проектът за укрепване на свлачището ще бъде представен за финансиране пред Комисията по бедствия и аварии.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.