iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разбиха наркобанда с клиенти перничани

Разбиха наркобанда в Благоевград с клиенти перничани.
 
Спецакцията е проведена завчера от криминалисти от ОДМВР-Благоевград под ръководството на окръжната прокуратура и на практика финализира продължителна работа по образувано досъдебно производство по чл.321 от НК, съобщиха от пресцентъра на МВР.Проведени са съгласувани издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на Благоевград и Дупница.
 
На 19 май в Дупница са задържани двама клиенти от Перник - К.Б./32г./ и К.П./30г./ . Това станало минути след като се снабдили с дози марихуана.
 
Същата вечер, в Благоевград криминалистите попаднали в следите на тартора на организираната престъпна група - К.Х. /38 г/ и неговите трима дилъри - А.С./29г./, Г.М./41г./ и А.У./30г./. Всичките са от Благоевград и са криминално проявени.
 
При последвалите процесуално-следствени действия са претърсени три жилища и два автомобила, ползвани от задържаните Иззети са 8000 лева, 200 грама суха маса канабис, 5 грама амфетамин, 5 саксии с канабисов разсад и електронна везна за размерване и дозиране на наркотика. На четиримата е наложена 72-часова мярка "задържане под стража", а на К.Х., който вече е осъждан за подобни деяния, е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици . Работата по документирането на случая продължава.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.