iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Никифор Вангелов: Помагайте! Общината абдикира от спорта!

Отворено писмо до пернишката общественост пусна мажоритарният собственик на ПФК Миньор Никифор Вангелов.
 
Той се обръща към пернишкия бизнес със зов за помощ за издръжката и развитието на "жълто-черните". Изглежда "Бизнесмен №1" на Перник за 2009г. не иска "чуковете" да последват съдбата на закъсалите финансово Локо Пловдив и Берое през изминалия сезон и за това отправя навременен апел към готовите да помогнат.
 
Ето какво пише в писмото си Вангелов:
 
Уважаеми дами и господа,
Бих искал да споделя в Вас, каузата, която ме вълнува през последните години.
 
РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА В ГР. ПЕРНИК
Опитвам да подпомогна с каквото мога, развитието на спорта и в частност - футбола в гр. Перник. Резултатите не са лоши, но не са това, което би могло да бъде ако повече хора работим в една посока. Очевидно е, че за да има спорт, трябва да има база, където да се съберат децата и да развиват своя дух и качества.
 
Настоящето обаче не позволява това да се случи.
 
ОБЩИНАТА АБДИКИРА ОТ СПОРТА
 
Дори това което е било, вече е разрушено или се закрива. Не мога да бъда равнодушен към всичко това. Не мога да направя сам това, което една група или общност би могла.
 
ПРИКАНВАМ ВИ ЗАЕДНО ДА ПРОМЕНИМ СТАТУКВОТО
 
В Перник има един стадион, който няма да получи лиценз защото не отговаря на изискванията на УЕФА и още две игрища, които са под всякаква критика. Нека заедно (всеки с каквото може - финансово, с работа или идеи) да подпомогнем развитието на спорта в града, както и здравословното развитие на децата, като подобрим игрищата и стадиона. Необходими са нови настилки, ремонт на залите, екипи, спортни уреди, осветление и т.н.
 
Не обяснявам защо това трябва да се направи - то е все едно да обяснявам защо въздуха е добре да бъде чист. Уверявам Ви обаче, че работата по подобни каузи са изключително мотивиращи и вдъхновяващи. Вярвам, че добрите постъпки водят до добри резултати в личен и обществен план.
 
Нека чрез спорта да развием и възпитаме ценности у младите хора, нека направим града по-добър и по-успешен. Нека не забравяме, че обкръжаващата ни среда определя общото ниво на развитие.
 
Оставам на разположение за срещи, разговори и предложения за план на действие.
 
ВЯРВАМ В ТАЗИ КАУЗА, ВАШАТА СЪПРИЧАСТНОСТ И ОБЩИЯ УСПЕХ!
 
С уважение,
Никифор Вангелов
Мобилен: 0888 855 373 E-mail: [email protected]
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.