iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Емили между Перник и Мадрид

Емили е родена и израснала в Перник. Настоящето и бъдещето й обаче са свързани с друг град. Нейн втори дом вече е испанската столица Мадрид.
Тя е едва на 19 години, а вече работи и живее сама, с приятели в уютен апартамент, който често се превръща в арена на кулинарни дуели между нея и съквартирантите й. Двете бразилки, с които живее, са същински извор на забавление и настроение, пред които самите темпираментни испанци изглеждат улегнали, разказва Еми.
Тя говори с нескрито възхищение за красотата и колорита на Мадрид, за хората, които е срещнала в него. Мултикултурният град я среща с много различни и усмихнати лица, които променят живота й.
Повечето ми приятели са чужденци, познавам доста англичани, немци, италианци. Срещите с нови хора ме зареждат и очароват, разказва девойката. Това е една от причините тя да вижда образованието, средата и бъдещето си тук, въпреки носталгията по родината.
„Испанската столица е мегаполис, който никога не спи. Животът тук кипи с пълни обороти. Тя е многолика и различна. Всяка част на града има свой собствен чар и красота. Архитектурата е уникална. Има сгради, останали още от нашествието на арабите. Царският дворец и неговите градини са творение на изкуството. Много велики художници са идвали да рисуват точно тук, заради светлината." - Еми може да разказва още дълго с блясък на вдъхновение в очите.
 
Тя твърди, че не изпитва бариери в общуването си с испанците, смята ги за топли хора, които обичат да се забавляват. Тук открива контраста с вечното напрежение, завист и злободневност у българите. Въпреки, че познава недостатъците ни и ги е изпитвала у дома в Перник, остава позитивна и се надява скоро и испанците да разберат, че има и светла страна на нашия характер, която си струва да бъде оценена. Най-малкото заради уникалната ни кухня - смее се Емили. Известните паеля и тортиля някак не са много по вкуса й. За Еми по-предпочитана от българската кухня няма, но тя не крие лйбопитството си към източните вкусово, най-малкото защото една от най-бизките й приятелки в Мадрид е японка, която я обучава на своя език.
 
Еми се забавлява изключително с характера на испонците и дори смята, че те умеят да се веселят повече от нас. За тях забавленията са неразделна част от ежедневието. Повечето не пропускат уикенд, без да излязат да потанцуват. И да пийнат по напитка. Често пътуват в почивните дни. Фиестата никога не спира.
Младата перничанка смята, че един млад и образован човек, който има желание да се развива, може да постигне много в Испания и да се реализира.
 
Харесвам живота си в Мадрид и няма да го оставя, не мога да се откажа от това, което съм постигнала досега, защото в началото ми беше много трудно. България е моята родина и аз я обичам, там е семейството ми, също и много скъпи приятели, но в Испания е моето бъдеще.
Животът й в Мадрид е много по-различен от този в Перник, тя чувства двата града на светлинни години един от друг, но любовта й ги събира в сърцето й.
Life at city - април 2010
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.