iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


130- годишен юбилей отбеляза училището в село Дивотино

Бивши и настоящи учители и ученици на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" си дадоха среща днес в двора на своето родно училище. С вълнение, радост и нотка носталгия се завъртя лентата на 130 год. история на учебното заведение.
 
Много гости и приятели съпреживяха празника на едно от най-старите пернишки училища. Сред тях бяха областният управител инж. Иво Петров, народният представител Ирена Соколова, кметът на перник Росица Янакиева, кметът на с. Дивотино Пламен Захариев, директори на други училища в общината.
 
Областният управител инж. Иво Петров благодари на своите учители за ценните уроци и голямата загриженост и топлота, с която са възпитавали своите ученици . Той пожела здраве, успехи на настоящия педагогически колектив на училището и много духовна сила, за да продължат благородната си мисия.
 
В своето тържествено обръщение към всички присъстващи, директорката Валентина Тренчева заяви, че училището е изминало дълъг път, осеян с трудности и превратности. Тя разтвори летописната книга на школото и разказа за любовта и всеотдайния труд на учителите, научили на четмо и писмо и възпитали в трудолюбие, приятелство и отговорност много жители на Дивотино. Николина Иванова, Славка Александрова, Зоя Славчева, Лотоска Зафирова, Калина Новоселска, Катя Боянова и други, започнали и завършили кариерата си в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", получиха грамоти от директорката Валентина Тренчева.
 
Първокласниците получиха грамоти за успешното завършване на учебната година. С много подаръци бяха наградени учениците, спечелили награди в различни области на културния живот и спорта.
 
Тържеството на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" продължи с празнична програма в читалище "Чичо Стоян".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.