iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник представен на кръгла маса за обучението по религия

Областният управител на Перник Иво Петров взе участие в кръгла маса за обучението по религия. Форумът на тема „Религиозното образование в помощ на българското общество" беше организиран от Св. Синод на БПЦ-БП и Областния управител на Софийска област Красимир Живков и премина при изключителен интерес и с голям успех на 18 май 2010 г. в салона на Софийската св. митрополия.
 
Събранието на Кръглата маса бе благословено лично от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. Неговата молитва към Света Троица и неговият благослов с пожеланието му за успех на високия форум духовно издигна съзнанието на участниците и ги поведе към една изключително отговорна, вдъхновена и единодушна работа, която продължи през целия ден.
 
И официалните приветствия, и споделянето на опит по време на кръглата маса, и дискусионните изказвания бяха изцяло в подкрепа на настояването за възстановяване на обучението по Религия в Задължителната подготовка за предучилищната и училищната възраст. Това становище се споделя и от пернишкия губернатор и той не еднократно е заявявал позицията си. Под негова егида в Перник беше проведен дискусионен форум за християнските ценности в демократичната държава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.