iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Третокласничка от Трън с награда от Международен конкурс

Екатерина Данаилова от Трън е сред призьорите на провелия се Международен конкурс за детска рисунка на тема „Не на цигарите". Заедно с нея са отличени още 12 деца от цялата страна.
 
Третокласничката от Трън Екатерина Данаилова е само едно от децата в България, които по непринуден и талантлив начин чрез своите рисунки са изразили отношението си към вредата от тютюнопушеното. Екатерина се класира на второ място сред призьорите в училищна възраст от 7 до 11 години в Международния конкурс „Не на цигарите". Тя е нарисувала фобрика за цигари и нейния голям димящ комин, а също така и деца играещи баскетбол в близост до това нездравословно място. Майката на малката художничка казва, че никой в тяхното семейство не пуши и момиченцето няма лош пример у дома си.
 
Екатерина до този момент не се е изявявала в рисуването, това е първото й участие в конкурс и затова е много щастлива, че е впечатлила журито. Комисията, оценявала рисунките на българчетата, е била от представители на италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания, фондация „България-младежка превенция", художници, психолози. В нея са били включени още експерти от министерствата на здравеопазването, образованието и това на физическото възпитание и спорта. Членове на комисията са били и трима ученици, които по регламент не са участвали със свои рисунки в конкурса. Това е 14- о издание на конкурса./Кракра ТВ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.