iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС предлага Интернет запазване за новите документи

За запазване на дата и час за издаване на новите документи за самоличност по интернет, настояват от СДС. От партията са изпратили писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов за справяне на хаоса за издаване на новите паспорти.
 
МВР трябва да позволи интернет запазване на дата и час и изпращане на готовите лични документи по куриер. Всеки, който е взимал виза за САЩ, знае, че човек си запазва дата и час за интервю в посолството по интернет и ако получи виза, тя му се изпраща с паспорта по куриер, каза Надежда Нейски. По думите й МВР трябва се организира, така че да работи в извън работно време - събота и неделя, защото сега човек трябвало да избяга от работа или да си вземе болничен, за да си подаде или получи документите за самоличност.
 
Сините настояват и за плащания с банкови карти. Това според тях, освен че е удобно, е и по-евтино за гражданите, тъй като нямало банкова такса. Според СДС хората трябва да могат да си попълнят формулярите по интернет, с електронен подпис и да не губят време в МВР.
 
Министерството на вътрешните работи може да изпрати писмо на всички граждани и да им определи препоръчителен период за смяна на документите за самоличност, а при неспазване на сроковете да се запазва по-висока такса, смятат от партията. Искаме от МВР акция „Документите", заключи синият лидер Мартин Димитров.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.