iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Абитуриент иска да кметува в брезнишко село Долна Секирна

Абитуриент иска да кметува в брезнишко село Долна Секирна

Той е кандидат на БСП
 
18-годишният Лъчезар Лазов иска да кметува в брезнишкото село Долна Секирна. Той е най-младия кандидат кмет от последните няколко мандата в Пернишки регион. На 24-ти май младежът отпразнувал абитуриентския си бал, завършил е СОУ „Васил Левски" в Брезник с отличие и ще кандидатства във ВУЗ, защото иска да стане юрист.
 
„Ако бъда избран за кмет на родното ми село Долна Секирна, ще уча задочно или дистанционно. Мечтата ми е да завърша право и се надявам да се класирам на кандидатстудентските изпити", каза най-младия кандидат кмет Лъчезар Лазов.
 
Зад кандидатурата му застана БСП. Абитуриентът - кандидат кмет е приет в редиците на социалистическата партия преди месец. Лючезар вече е готов с основните точки от своята предизборна платформа. Четири са основните му приоритети в нея - запазване на пощенската станция в селото, подобряване хигиената и премахване на нерегламентираните сметища, решаване проблема с режима на водата и подобряване на инфраструктурата в населеното място.
 
До предсрочни избори в Долна Секирна се стигна след като избрания на местния вот преди две години кмет е починал. Изборите са насрочени за 19 юни и за участие в тях са се регистрирали в Общинската избирателна комисия кандидати от НДСВ, „Атака" ГЕРБ, БСП и ЗНС. Две партии- ВМРО и СДС са се регистрирали в ОИК за участие в изборите, но не са излъчили кандидати.
 
Лъчезар не е първият младок, мераклия да кметува в Пернишко. Преди две години на редовните местни избори за кмет на пернишкото село Големо Бучино се кандидатираха дървосекача и състезател по конен спорт с 4 купи от Национални и Международни състезания Марин Маринов на 19 г. и 20 -годишния Кристиян Ананиев, продавач-консултант на хот-дог в павилион в Перник. И двамата не успяха да спечелят доверието на избирателите./ Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.