iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири пътнотранспортни произшествия в Перник през почивни дни

Четири пътнотранспортни произшествия са станали в Перник през изминалите почивни дни, съобщиха от полицията.
На 21 май е получен сигнал, че на автобусна спирка в кв. "Бели брег" е блъснат пешеходец и водача на автомобила е напуснал местопроизшествието. Били са предприети незабавни действия за установяване на беглеца. В пернишкия кв. "Тева" е установен лекия автомобил марка "Хонда", извършил нарушението. Оказало се, че колата е фирмена и при извършената адресна проверка 44-годишната Д.С. е заявила, че тя е управлявала автомобила. Жената е заявила, че се е блъснала в стълб и е ударила чакащия автобус 16-годишен младеж. След преглед в МБАЛ "Р. Ангелова" тийнейджърът е освободен с охлузни рани по ръцете. Взето е отношение по КАТ и работата продължава.
 
71-годишна жена е пострадала, след като е била блъсната от лек автомобил на паркинга на голям хипермаркет в гр. Перник. Инцидентът е станал на 21 май, около 12,00 ч. Лек автомобил "Фиат" със софийска регистрация, управляван от столичанина Д.К., връщайки на заден ход е блъснал 71-годишната Ц.Г. Жената е прегледана в пернишката болница, където е констатирано счупване на шийката на тазобедрена става. Настанена е за лечение без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
Перничанин е пострадал от лек автомобил, тръгнал по инерция, след като водача му слязъл от него. Небрежната постъпка е станала на 22 май, около 14,15 ч. в пернишкия кв. "Димова махала". 57-годишната Ю.Ц., управлявайки лек автомобил "Волво" е спряла на ул. "Златни мостове", слязла от колата без да я обезопаси. Волвото тръгнало по стръмната улица и се ударило в паркиран "Опел вектра" на ул. "Христо Ботев". Пострадал е стоящия в близост до вектрата И.А./33 г./, който е настанен във ВМА гр. София с фрактура на десен крак, без опасност за живота. Започнато е досъдебно производство.
Пиян тийнейджър без свидетелство за правоуправление е предизвикал пътен инцидент при който е пострадала леко спътницата му. Случаят е регистиран на 23.05.10 г., около 17,20 ч. в пернишкото с. Студена. Лек автомобил Форд "Фиеста", управляван от неправоспособния водач В.А./17 г./ от гр. Перник, поради движение с несъобразена скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в паркиран пред къща лек автомобил "Кадилак". При изпробване на младежа за алкохол, са отчетени 0,76 промила. За преглед в МБАЛ "Р. Ангелова" гр. Перник е закарана спътницата му, 19-годишната В.Г. След преглед момичето е освободено. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.