iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Дърпат уши" на администрацията и бизнеса на културно събитие

На 24 май от 9:30 часа в бизнес център ,"Елена" бе открита изложба във връзка с 30 годишнината от обявяването на СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ за ЕВРОПЕЙСКИ СЪПОКРОВИТЕЛИ.
 
Инициативата е на ръководството на читалище "Нови хоризонти", което в началото на следващия месец ще чества едногодишен юбилей.
 
Проявата бе открита с кратко приветствено слово на Ирена Миткова, която по настоящем е председател на читалищното ръководство.
 
Доктора на теологическите науки Виктор Банов изнесе лекция за делото на славянските братя СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ и местата в Европа където са изографисани като светии. Доктор Банов е и съинициатор на проявата като председател на националното сдружение "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ И СВ. БЕНЕДИКТ НУРСИЙСКИ".
 
Проявата бе съпътствана с мултимедийна програма посветена на двамата славянски братя. Освен другите подаръци от гостите на събитието, д - р Банов получи и подарък иконата на СВ. НИКОЛАЙ - ЧУДОТВОРЕЦ от председателят на фондация ,,ВАСИЛ ЛЕВСКИ - ДЯКОНА,, с пожеланието светията, почитан от банкерите да помогне за събирането на средства за изграждането на паметник на СВ . СВ . КИРИЛ И МЕТОДИЙ И СВ. БЕНЕДИКТ НУРСИЙСКИ.
 
Боянов отправи упрек към политици и управници, както и бизнес елита, че до сега това не е сторено и изрази надежда, че банките, които отчетоха рекордни печалби за изтеклата година с помощта на СВ. НИКОЛАЙ - ЧУДОТВОРЕЦ, ще спомогнат идеята да стане реалност.
 
Видимо удовлетворен от изявата на читалище ,,Нови хоризонти ,, Бисер Боянов почерпи дошлите на събитието гости с кафе - шекерлия и сладки. Ирена Миткова покани присъстващите на рожден ден на читалището, което на 3 юни става на една година .

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.