iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Балерината Десислава Касабова стана лице на "Кока-Кола"

"Кока-Кола" избра България за новата си световна реклама. Мениджъри на компанията за първи път снимаха ТВ клиповете си у нас. Десет българи бяха избрани на кастинга за герои в четирите филмчета, които ще вдигат продажбите на вечната напитка по цял свят. Невероятен пробив направиха перничани. Двама абитуриенти от миньорския град бяха харесани от режисьорите. Балерината Десислава Касабова и математикът Никола Кючуков са новите лица на "Кока-Кола". И двамата са модели от агенция "Ивет Фешън". Сред героите в рекламата блести и красивата синоптичка от Нова ТВ Деси Банова.
Сбъднах една от големите си мечти - да се снимам в реклама на "Кока-Кола". Другата е да стана момиче на Джеймс Бонд. Дано да имам късмет", не крие еуфорията си след снимките перничанката Деси Касабова. Тя е манекенка и балерина, но се е прицелила в бизнес мениджмънта. Това иска да учи и вече е приета в университет в Бирмингам. Смята да заляга над учебниците в Англия, всичко друго ще почака.
 
Докато бленува за Агент 007, възпитаничката на 2-ра испанска гимназия в София, като че между другото ходи на курс по актьорско майсторство. Записала се е наскоро в школата на господаря на ефира Малин Кръстев и Йоана Буковска. Очарована е от учителите си там, но актьорската професия не й се нрави. "Обсебва те напълно, не е за мен", категорична е перничанката. Споделя, че не е склонна да пожертва забавленията с приятели, за да се отдаде на сцената. Казва, че това не пречи да чака шанс за роля с Бонд. "Момичето в последната серия на култовата лента не беше актриса, значи може и аз да успея", надъхва се Деси.
 
Абитуриентката е очарована от снимките за "Кока-Кола". Дори не се е надявала да бъде сред щастливците, избрани за новите клипове. Новината за предстоящите кастинги взривила младежите през април. Явили се над сто мераклии. Деси обаче била скептична за своя успех и не мислела да се пробва. Приятелите обаче я убедили. Когато след две седмици от рекламната агенция MVM й съобщили, че отива на финал, не можела да повярва.
 
На 3-ти май тя се озовала в конкуренция с други три момичета. Сред тях била и друга перничанка - Луиза Григорова. Двете с Деси са приятелки отдавна. От деца играят в балетното студио "Вая" на Ваня Рошкова в миньорския град. Заедно се записали и като модели в "Ивет фешън". Лиуза обаче вече е известна с ролята си на разглезената богаташка Алекс в новия бг сериал "Стъклен дом". Може би и затова режисьорите на "Кока-Кола" решили, че по-добре да наемат непознато за пазара лице. Така Деси се оказала фаворитка.
 
Тя се шашнала, когато на снимките срещнала своя съгражданин Никола Кючуков. "Там се запознахме. Само какъв пробив за града ни! Супер!", радва се моделът.
 
И двамата твърдят, че преживяването по време на снимките е било невероятно. "Екипът беше международен. Всички се забавлявахме", разказва Деси. С Никола заставали пред камерите два дни между матурите - на 15 и 16 май. За да могат да зубкат за държавните изпити, режисьорите работели с тях рано сутрин. Снимките започвали в 6 часа и приключвали към 11.
 
Първоначално сюжетът се развива в Борисовата градина. "Трябваше да се плъзна по падаща пейка и доста се смутих, но се справих", споделя Десислава. "Не мога да издам сюжета, но е много гот", допълва Никола. Част от клипчето е заснето и в кино център "Бояна". Имало и други екипи, но с тях не се засичали. Доколкото двамата младежи знаят, са се снимали четири части на рекламата с различни сюжети. В тях участвали две малки дечица, Деси Банова от Нова и един Дядо Коледа. Клиповете ще бъдат предложени на всички телевизии в света и всяка ще решава коя част да закупи.
 
Така перничаните могат да агитират дори янките да пият "Кока-Кола". / Стандарт
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.