iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областна комисия надзирава магистрала Люлин

Комисия към областния управител на Перник с включени в нея представители на всички институции, които са контролират строителството на магистрала „Люлин" е предложил да се създаде губернаторът Иво Петров. та.
 
На среща вчера Иво Петров и изпълнителният директор на агенция „Пътна инфраструктура" Божидар Йотов са обсъждали състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Перник. В разговорите в областната администрация са присъствали и народният представител Владислав Димитров, зам. областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов и директорът на областно пътно управление Румен Сачански.
 
Коментирано темпото по изграждането на автомагистрала „Люлин". Божидар Йотов заявил, че тя е приоритет на правителството и че не трябва да се пречи и да се спъва процеса на нейното доизграждане, защото това са европейски средства и те трябва да бъдат реализирани.
 
Дискутирани са и готовите проекти за рехабилитация на второкласната и третокласна републиканска мрежа, с които се кандидатства по ОП „Регионално развитие". На срещата стана ясно, че в най-скоро време ще стартира пътя Перник - Брезник.
 
След срещата в областната управа, представителите на АПИ посетиха строителството на пътния възел Даскалово. Там областният управител запозна Божидар Йотов с жалбата на живущите на ул. „Владайско въстание" и обитателите на къщите, които се намират в близост до пътния възел, на които не са им предоставени никакви обезщетения. Директорът на АПИ заяви, че ще се запознае със случая и ще предприеме необходимите действия.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.