iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не, че са ни питали, но да си кажем - Росица Янакиева не упражнява натиск върху пернишките медии!

Не, че са ни питали, но да си кажем - Росица Янакиева не упражнява натиск върху пернишките медии!

Не, кметът на Перник Росица Янакиева не упражнява натиск на пернишките медии.
 
Те просто са собственост на червена върхушка, която представлява. И за разлика от единиците-национални медии, които се осмеляват чат-пат да повдигнат глава, нашенските въобще не си го и помислят. Защото знаят от къде идват парите, а посоката в град като Перник е само една. И е била такава от началото на прехода, от когато са и политиците от червената вълна, начело на Перник.
 
Публична тайна е, че издателите на вестници в региона издържат изданията си от избори на избори. Публична тайна е, че БСП вложи десетки хиляди левове за предизборна агитация в Пернишко по време на последните избори и цифрата беше сред най-големите в цялата страна (според данни на Сметната палата).
 
Публична тайна е, че материалите в другия четен интернет сайт За Перник се пишат от PR-ите на БСП.
 
Публична тайна е, че по местната телевизия публицистика няма (и то от дълги години) или поне такава в разрез със статуквото, освен ако не говорим за натежала топола или олюскана пейка в парка.
 
Публична тайна е, че от месеци насам се води атака срещу партия ГЕРБ от червените "демократи", които копнеят за "открито управление" в чуждата паница, докато партията им се оглавява от политици с партиен трудов стаж, по-сериозен от военна хунта в третия свят.
 
Публична тайна е, че половината шефове на медии в Перник са минали през ръководството на БСП, а другата половина - БКП.
 
Публична тайна е, че "псевдо колегиалността" сред медиите е онази, която не рядко ме спира да заклеймя един или друг червен памфлет, който избожда очите на всеки нормално мислещ гражданин на този град, който го прочете във Интернет или в пресата.
 
Но иначе, натиск няма. Защото натискът го упражняват самите собственици на медии, върху собствените си журналисти. Да бъдат "ходещи микрофони", както казаха във "Референдум", а не критично мислещи, търсещи и съмняващи се граждани. А дали и техните читатели се стремят да бъдат такива, щом обратният натиск също е кът или просто провята на бунтарска-хипи самоинициатива?
 
Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.