iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Луиза и Явор - гаджета и извън Стъклен дом

Една от най-горещите, съвсем новоизлюпени двойки, е тази на Луиза Григорова. Двамата станаха известни покрай участието си в сериала по Би Ти Ви "Стъклен дом", където става и фаталното привличане между тях.
 
Тя е дъщеря на шефката на модна агенция Ивет Григорова, той - брат на прочулия се с ролята в "Дзифт" Захари Бахаров (За гаджето на брат й - по-долу).
 
"Най-добре ми се получават сцените с Явор, защото във филма играем гаджета, в живота - също", откровена е Луиза. Той пък не обича да говори за личния си живот и отговаря на въпросите с: "Не ми се коментира".
 
Младата хубавица, едва на 20 и без силикон в която и да е част на тялото, бе обявена за най-сексапилна българка на годината. За класацията разбира не от друг, а от майка си Ивет Григорова. "О, секси, къде си", обажда се един ден Ивет на красивата си щерка. "В началото не схванах за какво ми говори, но после ми стана готино", казва Луиза.
 
В първия си почивен ден от три месеца насам тя е в Горна Диканя. "Днес (сряда - бел. авт.)татко ми има рожден ден и ще празнуваме", обяснява младата актриса. Всъщност родителите й са разведени от десет години, но са запазили добрите отношения помежду си. И двамата имат нови половинки и по още едно дете. От баща си Красимир Луиза има брат на 7 години - Никола, а от майка си има сестра - Кристина, на 6. "Братчето и сестричето не ме гледат по телевизията, защото не им е интересно. Сестра ми казва: "Аз искам, като порасна, да стана актриса и да играя в "Стъклен дом", но пак няма да го гледам", разказва Луиза.
 
Родителите й твърдо я подкрепят. Баща й звъни от време на време да коментира какво не му харесва в сцените с Александра. Като всяка майка Ивет е повече от горда от успехите на дъщеря си. "Самата аз като шеф на модна агенция съм призвана да създавам звезди и известността е нещо нормално, съпътстващо хората с подобни професии", казва тя.
 
Дразнят я определенията в жълтата преса, че Луиза играе себе си в тв сагата. "Наскоро четох абсурдни материали, в които пишеше, че за Луиза това не е роля, защото тя е такава и в реалния живот - дете на богати родители, свикнало всичко да му се поднася наготово. Това изобщо не е вярно. Тя преследва мечтите си и постига целите си. Участието й в "Стъклен дом" е сериозен старт за нейната кариера", категорична е шефката на модната агенция.
 
Двете с Луиза са си най-добри приятелки. Отношенията им се градят на споделяне и разбиране, а не на възпитание на висок тон. "Аз не съм от родителите, които забраняват или решават вместо детето", казва Ивет. "Луиза е зодия Близнаци. Нейният татко е зодия Близнаци. Мъжът, с когото живея в момента, е зодия Близнаци, което е достатъчно да съм убедена, че те са хора на крайностите, импулсивни. Не бих казала, че се карам с Луиза, но често спорим. Аз казвам мнението си и я оставям тя да прецени", допълва Григорова.
 
Преди да стигне до сериала, Луиза извървява дълъг път. От 6-ата си година играе класически балет в родния си град Перник. Пътува всеки ден оттам до София, за да учи във Втора испанска гимназия. Междувременно се изявява като топмодел в агенцията на майка си.
 
"Започнах на 14 и никой не ми вярваше", спомня си тя.
 
"Когато изяви желание да става модел, й казах, че още е малка - няма необходимата височина, за да се занимава с това. Обясних й, че не е толкова лесно, колкото изглежда, но тя беше категорична, че иска да опита", допълва Ивет Григорова.
 
Въпреки несъгласието на майка си Луиза се явява на кастинг за работа в чужбина. От всички момичета избират само нея и тя заминава за 2 месеца в Тайван. Следват снимки в Китай, Тайланд, Япония и накрая Лондон. Така хубавата й фигура грее от кориците на най-престижните модни списания, участва и в редица телевизионни реклами. "Хората там са много различни, на моменти ми е било доста трудно", спомня си Луиза. Още не може да забрави как по време на хранене сътрапезниците в екзотичните страни спокойно се оригвали без капка срам.
 
Въпреки това при следващия удобен случай би се върнала в Тайланд. "Там се отдадох на живота, влюбих се и в държавата и хората, които не ме гледаха като музеен експонат, а ме приемаха за част от себе си", казва тя.
 
След изморителната работа и дългите пътувания, Луиза се завръща в България с ново самочувствие и по-зряло мислене. Сблъскала се е с лицемерието в бизнеса и е сигурна в решението си - иска да стане актриса. Поредното пътуване Перник-София обаче за малко да сложи край на мечтите. Точно на Великден миналата година Луиза претърпява тежка катастрофа. "Бях с бившето ми гадже Боби. Валеше силно дъжд, колата занесе, ударихме се, превъртяхме се няколко пъти през покрив.
 
Скъсаха ми се всичките сухожилия на пръстите и китката на дясната ръка", разказва случилото се Луиза. Тъй като не може да движи ръката, с която пише, пропуска матурата в испанска гимназия. След серията от операции все пак се дипломира на датите за поправка, а през есента я приемат от раз да учи актьорско майсторство.
 
"Не бях очарована от идеята да кандидатства в НАТФИЗ, но с времето разбрах, че тя действително има талант, защото бе приета на първо класиране. Година преди кастингите за сериала тя спечели кастинг за главна роля в българо-канадско-американска продукция", разказва майката.
 
Филмът се казва "Аве" и Луиза трябва да играе главната роля. Заради финансови трудности снимането на лентата се забавя с 3 години. На възстановителните репетиции режисьорът вижда, че 18-годишната Луиза не е малкото момиче, което търси, и тя така и не стига до снимачната площадка.
 
Но не за дълго. "От "Ивет фешън" ми се обадиха за прослушването за "Стъклен дом", но не го приех за нещо голямо, тъй като редовно ме пращат на кастинги и редовно не ме избират, разказва Луиза. Мислела, че е изиграла ужасно сцената, но продуцентите взели, че й се обадили.
 
Оттогава насам Луиза е все под светлините на прожекторите. Макар ежедневието й да е доста натоварено, известността й понася. Тя все още говори честно и открито за нещата от живота.
 
Влиза в НАТФИЗ с монолог на Лора Каравелова преди самоубийството
 
Луиза влиза от първия път в НАТФИЗ. От кастинга си спомня два от любимите си материали - стихотворение на Миряна Башева и монолог от "Нирвана". "В пиесата участват мъжът и жената, които всъщност са Яворов и Лора. Аз представих монолог точно преди самоубийството на Лора", разказва Луиза.
 
Тя попада в класа на проф. Пламен Марков, при когото вече са завършили колегите й от сериала Явор Бахаров, Ина Добрева и Мира Бояджиева.
 
Заради многото ангажименти все не й остава свободно време, макар да обича да се забавлява. "Не си спестявам нощите, въпреки че доста изнемогвам", казва Луиза. Ходи в заведения с различна музика - рокендрол, дръм енд бейс, бийт и хаус, техно, транс.
 
С гаджето си Явор се запознават на снимачната площадка и бързо прехвърчат искри, което личи и от играта им в "Стъклен дом".
 
"Покрай Явор срещнах Захари Бахаров", разказва Луиза. Братът на приятеля й е сред нейните любими актьори. Другият й фаворит е Деян Донков, с който се запознала чрез гаджето му Кристина Милева - топмодел в агенцията на Ивет Григорова.

МАЙКАТА
 
Ивет Григорова е начело на компанията си вече 16 години. Преди това се занимава само две години с манекенство. "Когато шефката на агенцията, в която работех, почина, реших да продължа делото й. Така дойде идеята за моя собствена агенция", разказва Ивет.
 
И макар да оставя Луиза сама да решава, тя отправя към нея своите съвети за:
 
Любовта: Винаги съм съветвала Луиза да бъде себе си. Вярвам, че тя е достатъчно разумна и най-важното за мен е да бъде щастлива.
 
Професията: Убедена съм, че Луиза се занимава с това, за което наистина има талант и което истински я удовлетворява.
 
Децата: Тук не ми се е налагало да давам съвети. Виждам, че тя правилно подрежда приоритетите си и за момента на първо място за нея са следването и работата.
 
Брака: Винаги съм съветвала Луиза да слуша сърцето си, никога да не предава себе си. Тя е човек на силните чувства и емоции, така че човекът до нея трябва да умее да поддържа пламъка на любовта и хармонията между тях. /24 часа
СНИМКИ: 24 ЧАСА И ЛИЧЕН АРХИВ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.