iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ доведоха до успех един академичен проект на най-успешния пернишки кмет

ГЕРБ доведоха до успех един академичен проект на най-успешния пернишки кмет

Въпреки, че е прикована на легло от тежко заболяване, проектите на Антоанета Георгиева, най-успешният кмет на Перник от промените насам, продължават да се случват един по един.
 
Антоанета започна през 2005г. нещо, което предишната власт на тройната коалиция всячески се опитваше да спъне - Перник да си има университет. Разбира се, настоящето общинско ръководство също даде всичко от себе си университетът да не отвори врати наесен като постави непосилни цени за сградата на Стоматологията, давайки на безценница само месец-два по-рано общински имот на предизборния спонсор на БСП - Перо.
 
С подкрепата на партия ГЕРБ обаче,  чиито народни представители от Перник вложиха максимални и последователни усилия през последната близо година, Перник ще си има Университет. Лично премиерът оказа своята подкрепа, за разлика от предишното управление, когато Даниел Вълчев даваше мило и драго да съсипе идеята, посредством закърнелите соц. умове в Просветното министерство, които не признават частната самоинициатава.
 
И за разлика от народни представители като Ангел Найденов и Ненко Темелков, които като папагали въртяха идеята за висше училище с цел трупане на кредити, но не академични, докато тяхната партия спъваше осъществяването й, народните представители от ГЕРБ без много шум успяха да обърнат обществените настроения в полза на Университета.
 
От тук нататъка остават редица неразрешени въпроси. Доколко този Университет ще бъде конкурентен, при цени в пъти по ниски само на 20 км. от Перник в НБУ, например, и качество на преподаването и образованието - утвърдено през годините в университети като Нов български. До колко липсата на удобна инфраструктура ще окаже своето влияние, доколко липсата на удобства и модерна база в първите години ще изплаши кандидат-студентите, доколко сериозни и последователни в идеите си ще бъдат самите учредители, предстои тепърва да разберем...
 
Последователни, каквито бяха Антоанета Георгиева, в годините, в които парламент и президент, оглавявани от червената хунта, даваха мило и драго да съсипят син Перник. Последователни, каквито са днес и нашите народни представители от ГЕРБ в Парламента, въпреки опитите на техните колеги от ляво да умаловажат това начинание, на което всеки един перничанин желае успех, какъвто обаче не може да бъде гарантиран към настоящия момент и в сложната икономическа обстановка.
 
Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.