iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха серийния убиец Сиси на доживотен затвор, но не без право на замяна

Станислав Ангелов Методиев - Сиси ще лежи до живот. Такава присъда постанови  днес пернишкият окръжен съд за призналия серийни убийства перничанин.. Това е най-тежката присъда от десетилетия насам.
 
За притежание на оръжие съдът му наложи 6 години лишаване от свобода и за принуда над Йордан Костадинов и Христо Бошняков - за всеки по 6 години. Двамата били накарани от Сиси да изкопаят гроба на убития Кирил.
 
Тъй като делото за убийството на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов бе гледано по съкратеното съдебно следствие, доживотната му присъда се определя с право на замяна за всяко едно от убийствата.
 
Редуцират се и присъдите за притежание на оръжие и принуда - на по 4 години за всяко от престъпленията. Съдът наложи едно общо тежко наказание - лишаване от свобода до живот с право на замяна.
 
Съдът определи и обезщетения на близките на жертвите за понесени морални щети - на двете деца на Карпузов и сина на Биляна Кръстева по 150 000 лв., на майката Любка и съпругата Мариела Карпузови по 100 000 лв. и на родителите на Кирил, Христо и Роза Ангелови - по 100 000 лв.
 
Отнемат се в полза на държавата двата леки автомобила на Станислав Ангелов - Сиси - „БМВ" и „Мерцедес", както и 6 мобилни телефона, иззети при задържането му.
 
Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.
 
Близките на трите жертви останаха недоволни от смекчената присъда и са категорични, че ще обжалват. Те настояват за доживотна присъда без право на замяна. Родителите на Станислав не бяха в съда по време на произнасяне на присъдата./ 24 часа
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.