iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баба и внуче трупат мускули заедно

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Баба и внуче могат да трупат мускули заедно. За това дава възможност новата Алея на спорта в Перник. Площадката още е в процес на изграждане, но вече събира любители на фитнеса на открито. Младежите мерят сили помежду си и с уредите вечер и даже през нощта, когато е по-хладно, а възрастите – майки и  татковци, баби и дядовци водят хлапета при новите съоръжения през деня.

Алея на спорта се изгражда в пространството след големия паркинг зад Минната дирекция  - мужду Обединения детски комплекс и парка. Приключването на основните строителни дейности е планирано за началото на септември.

Вече са готови силовия кът и още един фитнес на открито.

На алеята ще има игрище за мини футбол с  изкуствена настилка, писта за картинг и павилион с навес за топли и студени напитки.

Предвидено е и изграждане на площадка за градински шах с две допълнителни маси.

По протежение на цялата Алея на спорта ще бъдат монтирани 31 единични и двойни пейки.

По проект се предвижда и изграждане на  игрища за волейбол и тенис на корт.

В плановете е в близост да има и Алея на спортната слава на Перник с портретите на всички изявени пернишки спортисти в миналото.

Съоръжението се прави по стопански начин. Инвестицията е в размер на 120 000 лв и е от приходите на общинското предприятие „Спортни имоти”, съобщи неговият настоящ управител Атанас Миладинов. Идеята е на предишния управител на предприятието Румен Танев, подчерта Миладинов и обясни че намисленото ще бъде доведено докрай, макар с Танев да са разминили шефските си постове. Сега Румен Танев управлява общинското предприятие „Обредни дейности”

За времетото след 2008 година Общинското предприятие „Спортни имоти” е направило инвестиции за 1 164 394 лв., като собствените приходи са 641 562 лв. На-най-голяма популярност се радват  двете площадки за уличен фитнес на ул. „Вардар” и в кв. Мошино.  За изтичащия управленски мандат в общината се отчита общо подобряване на материалната база за спорт. Ремонтирани са спортните зали, Борис Гюдеров” и „Кракра” и спортния комплекс „Дружба”. Хижа „Славей е напълно обновена. Общинската база в Рударци също е потегната. „ нови бунгала има вече на почивната база на общината в Цигов чарк до Батак.  

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.