iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бащата на фолкпевицата Кати умрял в преспи и студ в Брезнишко

Кати; снимка: Интернет

Бащата на фолкпевицата Кати умрял в преспи и студ в Брезнишко, а тя въобще не се появила на погребението. Трупът на Рангел Найденов е престоял седмица в преспите между брезнишките села Красава и Ярославци, преди да бъде открит от шофьор на снегорин на 2 февруари, съобщава БЛИЦ.

Възрастният мъж живеел сам е къща в Красава години наред. „Имаше доста проблеми. Дъщеря му никога не идваше да го вижда, не водеше внучката му Джулиана и той се пропи. Всеки ден ходеше пиян из селото", разказаха съседи на Найденов.

Те предполагат, че в нощта на 25 срещу 26 януари Рангел отново е бил солидно почерпен. Прибирал се към дома си, но така и не стигнал до него. 7 дни по-късно, на 2 февруари по обяд, шофьор на снегорин чистел заснежения път между Ярославци и Красава. Докато обработвал участъка, мъжът се натъкнал на безжизненото тяло на възрастния мъж. Водачът веднага подал сигнал на спешния телефон 112.

Тялото му веднага било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в Перник, „Не е получил сърдечен удар или нещо такова. Предполагаме, че причина за смъртта е измръзване, но сме назначили експертизи, за да го докажем", обясниха от моргата. Рангел Найденов е бил погребан в събота, на 4 февруари. За да си кажат последно сбогом с него, на гробищата в селото му се стекли едва няколко души. „Кати въобще не се появи, не знаем дали знае за смъртта на баща си", коментираха комшии на починалия. „Знам за случилото се, но няма какво да коментирам. Погребахме го в събота", лаконично обясни фолкфурията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.