iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1 500 кръчми и магазини си вързаха оборота към данъчните

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

По-малко от два месеца преди изтичане на законовия срок, дистанционна връзка с НАП  имат близо 1 500 касови апарати на търговци от Перник. Това показва справка на агенцията към 7 февруари 2012 г. В целия
регион, обслужван от столичната НАП – София град, София област, Благоевград, Перник и Кюстендил, броят на фискалните устройства  вързани дистанционно с приходната администрация е почти 40 000.

Най-голям е броят на касовите апарати с дистанционна връзка в обектите за търговия на дребно с хранителни стоки. В челната десятка по активност попадат и обектите, в които се предлагат фармацевтични стоки на дребно, обектите в които се  предоставят медицински услуги, питейните заведения.

 От приходната агенция отново напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат онлайн с НАП. Ако не направят връзка в законовия срок, търговците рискуват да  бъдат глобени до 10 000 лв., а обектът им да бъде запечатан. От 1 април данъчните инспектори започват масови проверки в търговските обекти.

Над 80 % от работещите в момента касови апарати могат да бъдат модифицирани, като не се налага купуването на ново фискално устройство. Електронен справочник в сайта на НАП – www.nap.bg,  позволява проверка дали един касов апарат може да бъде доработен за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите.

                 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.