iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Автомагистрала "Струма" се пропука

Автомагистрала "Струма" се пропука 04_1427884551

Пропука се трасето на автомагистрала "Струма" след Дупница. Това стана само година и осем месеца след откриването на магистралата.

Пукнатина, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна, е само на 800 метра след навлизането в ЛОТ-1 откъм Дупница, предаде БГНЕС.

Движението на платното от магистралата в посока София се извършва само в крайната лява лента, 1/3 от която също е напукана. Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци. През пропукалия се участък ще мине трафикът след като се свържат ЛОТ-1 и ЛОТ-2 – Благоевград - Дупница. Вторият може да бъде пуснат и в края на октомври, прогнозира наскоро министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Участъкът на ЛОТ-1 от АМ "Струма" бе официално открит на 22 юли 2013 година от Десислава Терзиева, тогава министър на регионалното развитие. Строителството на ЛОТ-а от Долна Диканя до Дупница стартира по време на управлението на ГЕРБ. Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров само я откриха.

Така само 20 месеца след откриването на ЛОТ-1, пътното платно се пропука. Пукнатината е в продължение на 15-на метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясна ленти, за да обхване и една трета от най-лявата. Пукнатината е обработена с горещ асфалт, който се лющи. Преминавайки от банкета върху асфалта в аварийната лента, пукнатината се е "раззинала" на 4-5 см. Пропуканият участък се намира върху близо 10-метров насип.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Април-2016

31-Март-2016

01-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.