iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бизнесът ще казва как да се подготвят кадри

Бизнесът ще казва как да се подготвят кадри 06_1435666740

Обсъждат как държавата и бизнесът да си партнират при подготвянето на кадри за индустрията и в частност на строителния бранш. На този въпрос отговарят министри, представители на бизнеса, училища и университети в третата национална дискусия "Да! На българската икономика".

Тя ще се проведе в Стара Загора na 2 юли и се организира от вестниците "Стандарт", "Преса" и "Строител", Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Камарата на строителите в България.

По време на дискусията ще бъдат обсъдени наболелите проблеми с финансирането на инфраструктурни проекти и професионалното обучение с пари от европрограми. На масата ще бъде поставена и темата за публично-частното партньорство, което може да "отпуши" подготовката на качествени специалисти. Ще се обсъдят и възможните промени в законите, за да може това партньорство да заработи ефективно. Основна част от дискусията ще бъдат и алтернативите за финансиране на професионалното обучение в строителния бранш, както и възможностите за партньорство между държавата и фирмите за въвеждане на дуално образование. Неговата цел е да подготвя бъдещи специалисти в реална работна среда. Сред участниците в дискусията ще бъдат регионалният министър Лиляна Павлова, образователният проф. Тодор Танев, заместник-министрите Ваня Кастрева - на образованието, и Зорница Русинова - на труда и социалната политика.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.